گزارش سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران
سیزدهمین آیین "اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران" با حضور حجتالاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و عضو هیئت امنا جهاددانشگاهی، دکتر مسلمی نایینی رئیس جهاددانشگاهی، دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران و مسئولان جهاددانشگاهی و برخی مسئولان کشوری در تالار فردوسی دانشگاه تهران، در روز سهشنبه ۵۱ آبانماه ۳۰۴۱ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم از ۱۴ مصداق فداکاری شامل ۳۳ دانشجو، گروه دانشجویی و ۸ غیر دانشجو تقدیر شد. و از میان ۳۳ دانشجو و گروه دانشجویی برگزیده ۵۲ برگزیده از دانشگاههای دولتی و ۸ برگزیده از دانشگاه آزاد اسلامی و ۱۱ برگزیده از رشتههای گروه علوم پزشکی بودند.
از تعداد کل برگزیدگان ۹ برگزیده از استان تهران، ۱۳ برگزیده از سایر استانها و ۱ برگزیده خارجی انتخاب شدند و همچنین در بین غیر دانشجویان ۵ مرد، ۲ زن و ۱ گروه (خانواده) برگزیده شدند که ۳ نفر از آنها پزشک بودند.
در ابتدای این مراسم، دکتر جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران و دبیر سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، ضمن خوشآمدگویی به مهمانان حاضر، بیان کرد: »به لطف خدا، جهاددانشگاهی توانسته این آیین را تا این مرحله پیش ببرد و امیدواریم این توفیق همچنان ادامه یابد و در آینده، دانشجویان احساس نزدیکی بیشتری با این آیین پیدا کنند.«
وی در ادامه سخنانش، ضمن قدردانی از تمامی دستاندرکاران این آیین، درخواستهایی از دانشجویان و مسئولان مطرح کرد و گفت: »از دانشجویان میخواهیم که بیشتر با این آیین انس بگیرند و آن را به دیگران نیز معرفی کنند. همچنین از مسئولان درخواست داریم که در هر حوزهای که فعالیت دارند، از این آیین حمایت کنند تا سیر صعودی خود را ادامه دهد.«
پس از آن؛ پیام دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور محترم به «سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران» توسط دکتر حسن مسلمی نائینی قرائت شد.
سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
حجتالاسلام والمسلمین رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در سخنرانی خود بر اهمیت فداکاری در آموزههای اسلامی تأکید کرد و آن را یکی از اصول اساسی دین اسلام دانست. وی با اشاره به حساسیت اسلام نسبت به مشکلات و نیازهای دیگران، گفت که فداکاری در برابر این نیازها از جمله وظایف انسانهاست و بیتفاوتی نسبت به مسائل اطراف خود، نادرست و ناپسند است. رستمی به روایت حضرت علی(ع) اشاره کرد که همه انسانها مسئولند و حتی باید نسبت به حیوانات نیز دلسوز و مهربان باشند. او همچنین به حدیثی از پیامبر اسلام(ص) اشاره کرد که بیتوجهی به ندای یاریخواهی مسلمانی، شخص را از شمار مسلمانان خارج میکند. وی پویش »ایران همدل« را نمونهای از همدلی و فداکاری مردم ایران دانست و پیشنهاد داد که تندیس فداکاری به دانشجویان و فارغالتحصیلانی که جان خود را فدای آرمانهای انسانی کردهاند، اهدا شود. بهویژه یاد دو فارغالتحصیل دکتری که توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند، باید گرامی داشته شود.
در پایان، رستمی از جهاددانشگاهی بهخاطر نقش برجستهاش در زمینههای علمی و فناوری تشکر کرد و آن را شجره طیبهای دانست که در خدمت به کشور است.
سخنرانی دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
در مراسم تجلیل از فداکاران دانشجویی، دکتر مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت، در سخنانی بر اهمیت فداکاری در شرایط کنونی کشور تأکید کرد. او بیان کرد که ایران امروز بیش از هر زمان دیگری به فداکاری نیاز دارد و باید در این مسیر تلاش بیشتری انجام شود. دکتر حبیبی افزود که پیشرفت علمی سریعترین و مؤثرترین راه برای رسیدن به توسعه و پیشرفت ایران است. در بخش دیگری از سخنانش، به جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها اشاره کرد و با ابراز تأسف از سکوت جامعه جهانی، حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و شهادت دکتر حیدری، پزشک ایرانی، را محکوم نمود. وی در ادامه از دانشگاهیان خواست تا در راستای تقویت هویت ملی و علم کشور فداکاری کنند و بر لزوم کاهش مهاجرت دانشجویان تأکید کرد. او همچنین گفت که انسجام علمی و وحدت مسئولان، کشور را به جایگاه واقعی خود میرساند.
سخنرانی دکتر علی منتظری رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی
در ادامه این مراسم، دکتر علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی، با اشاره به دستاوردهای این نهاد در سالهای اخیر، گفت که جهاددانشگاهی امروز به نهادی تنومند و بارور تبدیل شده که توانسته در عرصههای علمی و فرهنگی در کشور موفقیتهای بزرگی کسب کند. او افزود که جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی و غیردولتی، از ابتدا به عنوان یک سازمان فرهنگی و علمی برای خدمت به کشور تأسیس شد و در حال حاضر آماده است تا درهای خود را به روی دانشجویان و جوانان باز کند. دکتر منتظری ضمن دعوت از دانشجویان برای مشارکت در فعالیتهای علمی و فرهنگی جهاددانشگاهی، از موفقیتهای این نهاد در زمینههای مختلف علمی و فرهنگی در چهار دهه گذشته یاد کرد و ابراز امیدواری کرد که آیین اعطای تندیس فداکاری بتواند دریچهای برای ورود به این نهاد باشد.
سخنرانی دکتر سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران
در ادامه دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، در سخنانی یاد شهدای محور مقاومت را گرامی داشت و گفت که جهاددانشگاهی علاوه بر پیشرفتهای علمی، در عرصه فرهنگ نیز تأثیرات بزرگی داشته است. او با اشاره به سابقه فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی از دهه ۰۶، از تأثیر این نهاد در شکلدهی به فضای فرهنگی دانشگاهها صحبت کرد. دکتر حسینی آیین اعطای تندیس فداکاری را فرصتی برای تجلیل از فداکاریهای دانشجویان در عرصههای مختلف دانست و گفت که این آیین نشاندهنده حضور فعال نسل جوان در عرصههای مختلف است. او همچنین به اهمیت تعریف ارزشهای کلیدی فرهنگی در دانشگاهها برای هدایت رفتار دانشجویان به سمت تحقق اهداف فرهنگی جامعه اشاره کرد. در پایان، دکتر حسینی با تبریک به برگزیدگان آیین، آرزوی موفقیت و بهروزی برای آنها کرد و از نقش دانشجویان در تغییرات اجتماعی و فرهنگی کشور صحبت نمود.
سخنرانی خالد قدومی رئیس دفتر جنبش حماس در تهران
در ادامه خالد قدومی، رئیس دفتر جنبش حماس در تهران، گفت شرایط فلسطین پس از عملیات "طوفان الاقصی" تغییر کرده است. مجاهدان فلسطینی به قدرتهای بزرگ نه گفتند و شرایط را به نفع خود تغییر دادند. اسرائیل بیمارستانها و مدارس را بمباران میکند و مدعی است که سلاح در آنها وجود دارد، در حالی که این مراکز هیچ ارتباطی به جنگ ندارند. جهان به دو اردوگاه تقسیم شده است: اردوگاه حق و اردوگاه باطل. فلسطینیها برای حل مسئله فلسطین به سمت طوفانالاقصی رفتند و نتیجه آن تغییر روایت جهانی به نفع فلسطین بود. مردم فلسطین خود تصمیم خواهند گرفت که چه راه حلی برای مسئلهشان مناسب است. شعار مردم فلسطین ایمان، اعتقاد و آزادی است.
سخنرانی دکتر سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیسجمهور