دهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۹ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.

۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۴:۳۰ کد : ۱۳ تندیس فداکاری دهمین آیین تندیس فداکاری
تعداد بازدید:۴۴
در این مراسم که به خاطر شرایط بهداشتی کشور و مطابق دستورالعملهای ستاد ملی کرونا با حداقل جمعیت برگزار شد؛ نمایندگان سازمانها نهادها و وزارتخانه های همکار و همچنین دانشجویان و گروه های دانشجویی برگزیده حضور داشتند.
دهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۹ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم که به خاطر شرایط بهداشتی کشور و مطابق دستورالعملهای ستاد ملی کرونا با حداقل جمعیت برگزار شد؛ نمایندگان سازمانها نهادها و وزارتخانه های همکار و همچنین دانشجویان و گروه های دانشجویی برگزیده حضور داشتند.

در این مراسم که با پیام آیت الله العظمی مکارم شیرازی دامت برکاته آغاز شده از ۷۲ دانشجو و گروه دانشجویی فعال در حوزه کرونا و دیگر مصادیق فداکاری ۵۶) دانشجو و ۱۶) گروه دانشجویی منتخب دانشگاه های سراسر کشور با اهدای لوح تقدیر و تندیس فداکاری تقدیر به عمل آمد.

هم چنین در بخش ویژه این آیین از خانواده شهید مدافع حرم محمد آژند جهادگر آسمانی کسری اسمعیلی و خانواده زنده یاد عارف جعفرپور دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویر احمد جان باخته بر اثر کرونا تقدیر شد.

در برگزاری این مراسم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان انتقال خون ایران سازمان بهزیستی کشور، بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان نظام پزشکی کشور سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران سازمان بسیج دانشجویی کشور سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) همکاری و مشارکت داشتند.

در این مراسم دکتر سعید اوحدی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، دکتر طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی حجت الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و دکتر رحیمیان، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران و دبیر آیین دهم به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

دکتر سعید اوحدی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت حضور در این مراسم برای اینجانب موهبت عظیمی است؛ عنوان برخی مناسبات آنقدر قوی و غنی است که میتوان به راحتی با آن ارتباط برقرار کرد و از جمله مناسبتهایی که میتوان با آن ارتباط دلی برقرار کرد، همین آیین است. وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت در فرمایشات پیامبر و احادیث نورانی هم بر موضوع خدمت تأکید بسیار شده است و خدمت فلسفه رسالت پیامبر عظیم الشأن ما بوده است؛ البته خدمت نباید تک بعدی و بلکه باید مبتنی بر اخلاق باشد آیات و روایات بسیاری درباره نوع رفتار پیامبر گرامی اسلام وجود دارد که نشان میدهد ایشان دغدغه بسیاری نسبت به جامعه و مردم داشتند. خداوند در آخرین آیه سوره مبارکه ی توبه خطاب به انسان ها درباره روحیات و ویژگی ذاتی حضرت محمد (ص) فرموده اند برای حضرت محمد (ص) غم عظیمی بود، وقتی می دید دیگران به گرفتاری دچار شده اند.

خدمت مبتنی بر اخلاق خدمتی شایسته است همانطور که در فرازهایی از دعای صحیفه سجادیه آمده است که: «خداوندا و دور نیت خدمت را به من عطا کن چون شاخص ارزش گذاری به نیت انسان است.

دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی نیز در این مراسم گفت: تعصب خاصی در همکاران جهاد تهران برای برگزاری و استمرار این آیین وجود دارد که شایسته تقدیر است و نباید چراغ راه این مسیر خاموش شود. این رویداد فرهنگی به همت جهاد دانشگاهی و حمایت دیگر سازمانها و ارگانها به پله دهم رسید مردم ایران همواره در مصایب و سختی های ملی و غیر ملی جنگ تحریم مشکلات و حوادث کرونا نشان داده اند حاضرند از جان و مال خود ایثار و از خودگذشتگی داشته باشند؛ همانطور که امام علی (ع) می فرمایند: بهترین مومتان کسانی هستند که جان مال و خاندان خود را در راه خدا تقدیم کنند و چه خریداری بهتر از خداوند است. هدف برگزاری این آیین نیز ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری در میان دانشجویان و جوانان است. این رویداد فرهنگی با برگزاری ۹ دوره توانسته فرهنگ سازی خوبی را در جامعه اعم از جوانان و عموم ایجاد کند.

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رسمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها نیز با اشاره به اینکه حرکت و توجه به فداکاری از بایسته های مسیر دینداری است اضافه کرد ما آفریده شده ایم برای فداکاری و در این باره روایات فراوانی داریم از جمله اینکه به حضرت جبرئیل گفته شد. اگر به شما در زمین مأموریت داده شود چه میکنید؟ گفت: خدمت به مردم خدمت به دیگران در عین نیاز خود دین داری است. در جامعه ای که کسانی جانشان در معرض خطر است اما در عین حال جانفشانی میکنند و یا کسانی در عین تنگ دستی اتفاق می کنند؛ آنها برندگان واقعی هستند و قیمت انسان کمتر از بهشت نیست.

دکتر جمال رحیمیان دبیر آیین دهم با بیان اینکه با همت دانشجویان برگزاری آیین تندیس ملی فداکاری به پله دهم رسیده است. آمار مختصری از تعداد برگزیدگان این رویداد مهم فرهنگی دانشجویی ارائه کرد و گفت: در دوره دهم پرونده های ارسالی بیش از ۴۰ ساعت در شورای کارشناسی و انتخاب دانشجویان فداکار مشکل از نمایندگان محترم سازمانهای ذیربط برگزار شد که نتیجه آن انتخاب ۷۲ برگزیده (۱۵) گروه و ۵۰ دانشجو و ۷ غیر دانشجو) بود از امروز تا پایان فروردین ماه با محوریت جهاد دانشگاهی در سراسر کشور و با حضور در منزل خانواده معظم شهدای سلامت با اهدای لوح تقدیر و تندیس نمادین فداکاری از آنها تقدیر میشود. وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: محوری ترین شاخص در برگزاری این آیین فعالیت دانشجویان و گروه های دانشجویی در دوران کرونا بوده است. ایین دهم اعطای تندیس فداکاری امروز به کار خود خاتمه می دهد.

اما قطعاً آیین ایثار و فداکاری تمام نخواهد شد.

برگزاری جلسه شورای عالی آیین دهم

تغییر ساختار برگزاری آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران

یکی از ویژگی های آیین دهم تشکیل جلسه شورای عالی آیین با حضور مدیران ارشد نهادها، وزارتخانه ها و سازمانهای همکار در برگزاری آیین بود که در تاریخ ۳۰ دی ماه سال ۱۳۹۹ برگزار شد. در این جلسه دکتر حمید رضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس شورای عالی دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و دبیر شورای عالی دکتر جمال رحیمیان معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران و دبیر دهمین آیین دکتر سید علی طباطبایی قمی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دکتر مجید سرستگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران دکتر محمد گل فشان رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر دکتر سعید محمدی معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون ایران دکتر محمد جواد نیک روش رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور، ذوالفقار یزدانمهر معاون مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور دکتر یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران دکتر مسعود حبیبی رئیس سازمان نظام پزشکی کشور دکتر سید کاظم یکانی به نمایندگی از معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی دکتر ژیلا آقایی معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در محل تالار امیر کبیر دانشگاه تهران برگزار شد.